سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تصفیه فاضلاب به روش MBBR

در پست های گذشته با انواع پکیج تصفیه فاضلاب آشنا شدیم و دانستیم که بسته به نوع فاضلاب میکرو ارگانیسم ها و مواد مختلفی در پساب موجود هستند که متناسب با آنها از روش های مختلف تصفیه فاضلاب استفاده می شود. یکی از روش های تصفیه فاضلاب که به ویژه در امر تصفیه فاضلاب صنعتی و انسانی نقش مهمی دارد، روش تصفیه فاضلاب به روش MBBR است. در این پست قصد داریم تا با این روش تصفیه بیشتر آشنا شویم.

تصفیه فاضلاب به روش MBBR

در تصفیه فاضلاب صنعتیو بهداشتی چالش‌های زیادی در مسیر کار وجود دارد. وجود مواد آلی و نیترات به مقدار زیاد در این فاضلاب‌ها از اصلی‌ترین چالش‌های کار به حساب می‌آید. از این رو باید روش تصفیه‌ای را در پیش گرفت که بالاترین راندمان برای حذف این آلاینده‌ها را داشته باشد. تصفیه بیولوژیک از شیوه‌های اصلی و کاربردی برای تصفیه این نوع از فاضلاب‌ها می‌باشد. در تصفیه بیولوژیک فاضلاب از میکروارگانیسم‌ها و باکتری‌های هوازی و بی‌هوازی برای حذف آلاینده‌های موجود استفاده می‌شود. روش MBBR نسبت به شیوه‌های دیگر تصفیه بیولوژیک فاضلاب نقاط قوت بیشتری دارد. این روش تصفیه فاضلاب با لجن فعال شده از طریق هوادهی گسترده می‌باشد. در روش MBBR از پکینگ مدیا و بیومس‌های کوچک برای حذف آلاینده‌های فاضلاب کمک می‌گیرند. بیومس یا پکینگ مدیا در واقع تکه‌های کوچکی از جنس پلی اتیلن هستند. این ساختارها کمک می‌کنند تا شرایط برای رشد میکروارگانیسم‌ها و تکثیر آن‌ها فراهم گردد.

آشنایی با مراحل تصفیه فاضلاب به روش MBBR

برای اینکه روش MBBR برای تصفیه فاضلاب انجام گیرد باید چند مرحله را طی کرد. این مراحل باید به ترتیب و به صورت گام به گام روی فاضلاب انجام گیرند. در ادامه با روند تصفیه فاضلاب به شیوه MBBR آشنا می‌شویم.

تصفیه فیزیکی فاضلاب و پساب

اولین گام در تصفیه فاضلاب در هر شیوه و روشی حذف مواد جامد معلقی است که اندازه بزرگی دارند. این مواد اثری روی فاکتورهای مختلفی نظیر COD و BOD در فاضلاب ندارند. با توجه به ابعاد تصفیه خانه برای جداسازی این مواد جامد از آشغال‌گیرهای دستی یا مکانیکی استفاده می‌شود. با جداسازی مواد جامد فشار کمتری روی تجهیزات تصفیه فاضلاب وارد شده و سرعت کار نیز افزایش پیدا می‌کند. بنابراین جداسازی مواد جامد و بزرگی که در فاضلاب قرار دارند اولین گام کار تصفیه فاضلاب محسوب می‌شود.

متعادل‌سازی فاضلاب

در این مرحله از تصفیه فاضلاب به روش MBBRباید تعادل در حوضچه‌های فاضلاب ایجاد کرد. این متعادل‌سازی به کمک پمپ‌های مخصوص این کار در تمام حوضچه‌های تصفیه انجام می‌گیرد. یکسان بودن کیفیت فاضلاب در همه بخش‌های حوضچه موجب افزایش کیفیت نهایی پروسه می‌گردد.

هوادهی به فاضلاب

هوادهی به فاضلاب را می‌توان از اصلی‌ترین و مهم‌ترین مراحل کار تصفیه به روش MBBR دانست. ورود مقادیر بسیار زیادی از اکسیژن به فاضلاب شرایط رشد باکتری‌های هوازی را بهبود می‌بخشد. این هوادهی به فاضلاب در روش MBBR باید به صورت کاملا عمقی انجام گیرد. از این جهت استفاده از دیوفیوز برای پروسه هوادهی به فاضلاب ضروری می‌باشد. در همین مرحله از کار تصفیه بیولوژیک فاضلاب باید بیموس و پکینگ مدیا را به فاضلاب وارد کرد. برای اینکه بیومس از حوضچه تصفیه فاضلاب خارج نشود نیز باید از تورهای ویژه‌ای استفاده نمود.

ته‌نشینی لجن

گام بعدی در پروسه تصفیه فاضلاب به روش MBBR ته نشین شدن لجن است. باکتری‌هایی که در فاضلاب وجود دارند با مصرف مواد آلی رشد کرده و به هم می‌چسبند. در نتیجه با گذشت زمان و رشد هر چه بیشتر این باکتری‌ها، توده لجنی سنگینی در فاضلاب ایجاد می‌گردد. این توده لجنی به ته حوضچه تصفیه فاضلاب رفته و در آنجا ته نشین می‌گردد. این لجن‌های ته نشین‌ شده باید به وسیله تجهیزات مخصوصی جمع آوری شوند. بعد از خارج کردن این توده لجنی از حوضچه‌ها نیز نوبت به خارج کردن فاضلاب و پساب می‌رسد.

تصفیه شیمیایی فاضلاب

مرحله پایانی کار تصفیه فاضلاب در این روش بیولوژیک، تصفیه شیمیایی آن است. به کمک مواد منعقد کننده و پکیج‌های کلرزنی می‌توان گندزدایی لازم را روی فاضلاب انجام داد. بسیاری از مواد شیمیایی در این مرحله پایانی، از فاضلاب جدا خواهند شد. این روش به ویژه در تصفیه فاضلاب‌های بهداشتی و صنعتی کاربرد زیادی دارد.
برای دریافت مشاوره در خصوص تصفیه فاضلاب با کارشناسان تیم صنعت آب زارعان از طریق شماره 09100910940تماس بگیرید. تیم تصفیه فاضلاب ما با تجهیزات مدرن و متدهای به روز آماده ارائه خدمات به شما هستند.

روش MBBR در تصفیه فاضلاب چه کاربردهایی دارد؟

تاثیر بسیار بالای این روش تصفیه روی مواد آلی موجود در فاضلاب، کاربردهای گسترده‌ای برای آن ایجاد کرده است. از جمله محیط‌هایی که روش MBBR برای تصفیه فاضلاب آن‌ها بسیار کارآمد خواهد بود نیز می‌توان به:

  • بیمارستان‌ها
  • کارخانه‌های مواد شوینده
  • کارخانه‌های داروسازی
  • کارخانه‌های کاغذسازی
  • مجتمع‌های مسکونی
  • کارخانه‌های تولید فولاد
  • کشتارگاه‌ها
  • نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها

اشاره نمود.