سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آشنایی با نهر اکسیداسیون و کاربردهای آن

یکی از ملزومات اصلی در انواع پکیج تصفیه فاضلاب به ویژه در تصفیه فاضلاب صنعتی، نهر اکسیداسیون است. این نهر در مراحل مختلف تصفیه فاضلاب مخصوصا در تصفیه بیولوژیکی فاضلاب نقش مهمی دارد. در این پست قصد داریم تا در مورد نهر اکسیداسیون و کاربردهای آن بیشتر صحبت کنیم.

نهر اکسیداسیون چیست؟

در روش‌های بیولوژیک تصفیه فاضلاب به ویژه فاضلاب‌های صنعتی باید شرایط مساعدی برای رشد باکتری‌ها ایجاد کرد. این باکتری‌ها بعضی هوازی و بعضی دیگر غیر هوازی هستند و مواد آلی موجود در فاضلاب را تجزیه می‌کنند. راه‌اندازی نهرها یا برکه‌های اکسیداسیون برای تصفیه فاضلاب از زیر شاخه‌های روش بیولوژیک است.
در این نهرها هوادهی از درجه اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد. شکل ظاهری این نهرها بیضی شکل بوده و عمقی کمتر از 3 الی 4 متر دارند. در این نهرها از تجهیزات بسیار قدرتمند هوادهی استفاده می‌شود. فاضلاب‌های خام بعد از اینکه مرحله پیش تصفیه را پشت سر گذاشتند وارد این نهرها می‌شوند. در مرحله پیش تصفیه ذرات معلق بزرگ به کمک تجهیزات مکانیکی از پساب حذف می‌شوند. سیستم‌های هوادهی در نهر اکسیداسیون ایجاد چرخش و تلاطم‌های زیادی کرده و حجم زیادی اکسیژن به فاضلاب وارد می‌کنند. زمان ماند در این روش تصفیه فاضلاب بین نیم تا یک و نیم روز در نظر گرفته شده است. همچنین ماند سلولی تقریبا 20 تا 30 روز در نظر گرفته می‌شود.

نهر اکسیداسیون چه کاربردهایی دارد؟

این نهرها روباز بوده و کارایی و راندمان بالایی در تصفیه فاضلاب دارند. از این رو برای فاضلاب‌های صنعتی بهترین گزینه موجود به شمار می‌روند. از این رو در صنایع مختلفی نظیر:

  • صنایع غذایی
  • صنایع پتروشیمی
  • صنایع داروسازی

کاربرد فراوانی دارند. با این همه برای راه‌اندازی این نهرها به فضای کافی نیاز است. همچنین فاضلاب باید دبی کمی داشته باشد تا از این روش بیولوژیک برای تصفیه آن استفاده شود.

مزایای نهر اکسیداسیون برای تصفیه فاضلاب

اولین موردی که به عنوان مزیت این روش تصفیه می‌توان نام برد هزینه پایین آن می‌باشد. چون عمق کانال‌های مورد نیاز کم است گودبرداری چندانی برای راه‌اندازی نهرها نیاز نیست. از طرفی تجهیزاتی که برای راه‌اندازی این نهرها نیاز است قیمت چندانی ندارند. در نتیجه برای تصفیه فاضلاب به روش برکه اکسیداسیون سرمایه زیادی نیاز نیست. مزیت دیگر این روش سهولت و ارزان بودن اقدامات نگهداری و تعمیر برکه‌های تصفیه می‌باشد. همچنین نیروی انسانی دخیل در این روش تصفیه پساب کم بوده و تنها چند پرسنل کافی است. این مزیت‌ها موجب شده‌اند تصفیه فاضلاب با نهر اکسیداسیون برای فاضلاب‌های صنعتی و خانگی مناسب باشد.

معایب برکه اکسیداسیون چیست؟

هر روش تصفیه فاضلاب در کنار نقاط قوت خود معایبی هم دارد. یکی از معایب اصلی و مهم این روش تصفیه نیز اثر کم آن روی مواد سمی موجود در فاضلاب است. زیرا پایه و اساس این روش بر تصفیه بیولوژیک استوار بوده و روی مواد سمی اثر زیادی ندارد. مورد دیگری که به عنوان ایراد و نقطه ضعف این روش تصفیه بیان می‌شود نیاز آن به فضای زیاد است. به همین خاطر در بسیاری از کارخانه‌ها و صنایع نمی‌توان این روش را برای تصفیه فاضلاب به کار برد. بنابراین در انتخاب این روش باید به ویژگی‌های فاضلاب و شرایط محیطی برای راه‌اندازی کانال توجه کرد.