سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فاضلاب صنعتی چیست؟

سیستم‌های تصفیه فاضلاب انواع مختلفی دارند و هر کدام برای تصفیه انواع خاصی از پساب طراحی و تولید می‌شوند. در طراحی و ساخت انواع پکیج تصفیه فاضلاب، دو نوع مهم از فاضلاب بسیار مورد توجه است. فاضلاب شهری و فاضلاب صنعتی، فاضلاب صنعتی یکی از آلوده‌ترین انواع پساب‌ها را دارا می‌باشد که نقش بسیار زیادی در آلوده‌سازی محیط زیست برای انسان و سایر موجودات دارد. بنابراین تصفیه فاضلاب صنعتی بسیار مورد توجه و تاکید طرفداران محیط زیست و دست اندرکاران اداره شهرها است. در این پست قصد داریم تا در مورد فاضلاب صنعتی و یکی از مهمترین روش های تصفیه آن یعنی انعقاد و لخته سازی صحبت کنیم.

فاضلاب صنعتی چیست؟

فاضلاب های صنعتی معمولاً حاوی مواد آلی و معدنی در غلظت های مختلف هستند. آنها ممکن است شامل مواد سمی و سایر مواد مضر و همچنین مؤلفه هایی باشند که شاید قابل تجزیه پذیر نباشند و گاها می توانند راندمان روندتصفیه فاضلاب صنعتیرا کاهش دهند.

از این رو ، تصفیه خانه هایفاضلاب صنعتیبه طور معمول کار بسیار دشوارتر، پیچیده تر از تصفیه فاضلابشهری را بر عهده دارند، پس می بایست به روش های خاص و فناوری های پیشرفته ای این کار را انجام داد. این گزینه ها در سه دسته فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژیکی قرار می گیرند.

برخی از فاضلاب های صنعتی سرشار از مواد معدنی هستند و به راحتی تجزیه  می شوند ، در حالی که برخی دیگر از نظر کمبود مواد مغذی ، مانع جلوگیری از تجزیه پذیری می شوند. کل مواد محلول و آلودگی های فاضلاب صنعتی ممکن است چندین برابر فاضلاب انسانی باشد. فاضلاب های صنعتی اغلب دارای pH بسیار فراتر از محدوده 6-9 هستند و ممکن است حاوی غلظت بالایی از نمک های فلز محلول باشند.

روش تصفیه فاضلاب صنعتی

انعقاد و لخته سازی (Flocculation & Coagulation)

ذرات لخته شونده در سوسپانسیون های رقیق که خواص سطحی شان به گونه ای است که به محض تماس با سایز ذرات به آن ها می چسبند و یا درهم ادقام شده تشکیل ذرات بزرگ تر را می دهند.  و در نتیجه اندازه ، شکل و احتمالا وزن مخصوصشان پس از برخورد تغییر می باید را نمی توان مانند ذرات مجزا ته نشین کرد .

 لذا مواد منعقد کننده را به مقادیر لازم و کافی به فاضلاب یا پساب چربی اضافه می کند تا ذرات کوچک ، سبک و غیر قابل ته نشینی به ذرات بزرگ تر و سنگین تر تبدیل شده و به آسانی ته نشین شود.

این ذرات کوچک در اثر تکان دادن ملایم عمل انعقاد (دور کند و تند) و لخته سازی ذرات به یکدیگر چسبیده و گروه های بزرگ تر و نسبتا سنگین را تشکیل می دهند که به آسانی ته نشین می شوند در پکیج های چربی گیر عمل انعقاد شیمیایی معمولا در اثر موادی از قبیل سود ، کلریدفریک ، پلی آلومینیوم کلراید و گاها هوادهی فشرده انجام می پذیرد .

کمک منعقد کننده چیست؟

کمک منعقد کننده ها مواد شیمیایی هستند که معمولا همراه با منعقد کننده اصلی برای تشکیل ذرات محکم تر ، با دوام تر قابل ته نشین تر ، جلوگیری از کاهش حرارت و کاهش مقدار ماده منعقد کننده مصرفی به پساب چربی اضافه می گردد و یکی از دلایل مهم مصرف کمک منعقد کننده ها کاهش مقدار لجن تولیدی است از این رو مصرف کمک منعقد کننده مشکلات حمل و نقل و دفع لجن را به طور قابل توجهی کاهش می دهد . متداول ترین کمک منعقد کننده ها پلی الکترولیت کاتیونی و انیونی می باشد.

به طور خلاصه :

فاضلاب های صنعتی معمولاً حاوی مواد آلی و معدنی در غلظت های مختلف هستند. تصفیه خانه های فاضلاب صنعتی به طور معمول کار بسیار دشوارتر، پیچیده تر از تصفیه فاضلاب شهری را بر عهده دارند، پس می بایست به روش های خاص و فناوری های پیشرفته ای این کار را انجام داد.